Diós áfonyás uzsonna

2017-09-19

sponsored links

Idén nyáron betöltöttem a 40-et. Igazából nincs túl nagy jelentõsége, fõleg, hogy kb. éppen annyinak érzem magam, mint 10 éve a 30 betöltése környékén. Na de, hogy valami mégis legyen ebben a nagy idillben: rövidül a jobb kezem. És szerintem a bal is, de ezt majd az optikus megerõsíti vagy megcáfolja. Fõleg akkor van gáz, amikor fáradtabb vagyok. Vehetnék egy jó hosszú szelfibotot, hogy jó messzire eltarthassam a mesekönyvet, amikor Rozinak olvasok. Ezeknél a képeknél sem tudtam eldönteni, hogy elég élesek-e vagy sem. úgyhogy én most jobbra el, megyek az optikushoz.

A muffinokból betettem néhányat Rozi tízórais/uzsonnás dobozába, hogy valami olyat is egyen a suliban, ami nem csak attól egészséges, hogy sótlan?

{Az alap muffintészta továbbra is Kristóf konyhájából van, ezt ragoztam tovább.}

Elõkészítés: kb. 10 perc

Sütési idõ: kb. 20 perc



Hozzávalók (6 db):

1 csésze liszt

3 ek. aprószemû zabpehely

szûk 1/2 csésze nádcukor

1 tk. õrölt fahéj

1/2 cs. sütõpor

csipet só

1 nagy csipet vanília õrlemény

1 kisebb érett banán

bõ 1/2 csésze víz (a zabpehely miatt kicsit több kell)

1/6 csésze olaj (pl. repceolaj)

1 nagy marék dió pirítva, durvára aprítva

1 nagy marék áfonya

A sütõt elõmelegítettem 180 fokra. A muffin formákat kiolajoztam. Ne használok papírkapszlikat már egy ideje, sok hulladékkal jár. A diót száraz serpenyõben kissé megpirítottam.

A banánt villával összetörtem. Hozzáadtam a zabpelyhet és a vaníliát, az olajat és a vizet. Jól elkevertem. Ezen a ponton beletehetjük az áfonyát is, de tehetjük a tetejére is, mint most én.

Egy másik tálba  kimértem és elkevertem a száraz hozzávalókat és a durvára vágott diót. A cukorból elõször csak a felét adtam hozzá, mivel a banántól már eleve édesebb a massza. Végül még egy kevés került bele, így is elég édes lett. A száraz hozzávalókhoz forgattam a nedves alapanyagokat. Nem kevertem túl, azért, hogy a ne szorítsam ki a levegõt a tésztából. A muffin formákat 3/4-ig töltöttem a tésztával, a tetejüket megszórtam áfonyával és kb. 20 perc alatt (vagy tûpróbáig!) készre sütöttem. A formában hagytam kihûlni.

Facebook: Rizsázzunk!

Instagram: Insta Rizsa




Innen is szemezgethettek





Körtés ? diós kefires kevert süti



Gyömbéres áfonyás pite



Fûszeres diós keksz



Vaníliás diós kifli ? elindult a karácsonyi hullám




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2017/09/19/dio...

sponsored links

Keres?s