Diós áfonyás uzsonna
sponsored links
Idén nyáron betöltöttem a 40-et. Igazából nincs túl nagy jelentõsége, fõleg, hogy kb. éppen annyinak érzem magam, mint 10 éve a 30 betöltése környékén. Na de, hogy valami mégis legyen ebben a nagy idillben: rövidül a jobb kezem. És szerintem a bal is, de ezt majd az optikus megerõsíti vagy megcáfolja. Fõleg akkor van gáz, amikor fáradtabb vagyok. Vehetnék egy jó hosszú szelfibotot, hogy jó messzire eltarthassam a mesekönyvet, amikor Rozinak olvasok. Ezeknél a képeknél sem tudtam eldönteni, hogy elég élesek-e vagy sem. úgyhogy én most jobbra el, megyek az optikushoz.
A muffinokból betettem néhányat Rozi tízórais/uzsonnás dobozába, hogy valami olyat is egyen a suliban, ami nem csak attól egészséges, hogy sótlan?
{Az alap muffintészta továbbra is Kristóf konyhájából van, ezt ragoztam tovább.}
Elõkészítés: kb. 10 perc
Sütési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók (6 db):
1 csésze liszt
3 ek. aprószemû zabpehely
szûk 1/2 csésze nádcukor
1 tk. õrölt fahéj
1/2 cs. sütõpor
csipet só
1 nagy csipet vanília õrlemény
1 kisebb érett banán
bõ 1/2 csésze víz (a zabpehely miatt kicsit több kell)
1/6 csésze olaj (pl. repceolaj)
1 nagy marék dió pirítva, durvára aprítva
1 nagy marék áfonya
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra. A muffin formákat kiolajoztam. Ne használok papírkapszlikat már egy ideje, sok hulladékkal jár. A diót száraz serpenyõben kissé megpirítottam.
A banánt villával összetörtem. Hozzáadtam a zabpelyhet és a vaníliát, az olajat és a vizet. Jól elkevertem. Ezen a ponton beletehetjük az áfonyát is, de tehetjük a tetejére is, mint most én.
Egy másik tálba kimértem és elkevertem a száraz hozzávalókat és a durvára vágott diót. A cukorból elõször csak a felét adtam hozzá, mivel a banántól már eleve édesebb a massza. Végül még egy kevés került bele, így is elég édes lett. A száraz hozzávalókhoz forgattam a nedves alapanyagokat. Nem kevertem túl, azért, hogy a ne szorítsam ki a levegõt a tésztából. A muffin formákat 3/4-ig töltöttem a tésztával, a tetejüket megszórtam áfonyával és kb. 20 perc alatt (vagy tûpróbáig!) készre sütöttem. A formában hagytam kihûlni.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: Insta Rizsa
Körtés ? diós kefires kevert süti
Gyömbéres áfonyás pite
Fûszeres diós keksz
Vaníliás diós kifli ? elindult a karácsonyi hullám
A muffinokból betettem néhányat Rozi tízórais/uzsonnás dobozába, hogy valami olyat is egyen a suliban, ami nem csak attól egészséges, hogy sótlan?
{Az alap muffintészta továbbra is Kristóf konyhájából van, ezt ragoztam tovább.}
Elõkészítés: kb. 10 perc
Sütési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók (6 db):
1 csésze liszt
3 ek. aprószemû zabpehely
szûk 1/2 csésze nádcukor
1 tk. õrölt fahéj
1/2 cs. sütõpor
csipet só
1 nagy csipet vanília õrlemény
1 kisebb érett banán
bõ 1/2 csésze víz (a zabpehely miatt kicsit több kell)
1/6 csésze olaj (pl. repceolaj)
1 nagy marék dió pirítva, durvára aprítva
1 nagy marék áfonya
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra. A muffin formákat kiolajoztam. Ne használok papírkapszlikat már egy ideje, sok hulladékkal jár. A diót száraz serpenyõben kissé megpirítottam.
A banánt villával összetörtem. Hozzáadtam a zabpelyhet és a vaníliát, az olajat és a vizet. Jól elkevertem. Ezen a ponton beletehetjük az áfonyát is, de tehetjük a tetejére is, mint most én.
Egy másik tálba kimértem és elkevertem a száraz hozzávalókat és a durvára vágott diót. A cukorból elõször csak a felét adtam hozzá, mivel a banántól már eleve édesebb a massza. Végül még egy kevés került bele, így is elég édes lett. A száraz hozzávalókhoz forgattam a nedves alapanyagokat. Nem kevertem túl, azért, hogy a ne szorítsam ki a levegõt a tésztából. A muffin formákat 3/4-ig töltöttem a tésztával, a tetejüket megszórtam áfonyával és kb. 20 perc alatt (vagy tûpróbáig!) készre sütöttem. A formában hagytam kihûlni.
Facebook: Rizsázzunk!
Instagram: Insta Rizsa
Innen is szemezgethettek
Körtés ? diós kefires kevert süti
Gyömbéres áfonyás pite
Fûszeres diós keksz
Vaníliás diós kifli ? elindult a karácsonyi hullám