Diós zserbó

2012-11-10

sponsored links

border=

Számomra is meglepõ, de ezt a klasszikus süteményt magam eddig még sohasem sütöttem. Édesanyám receptje alapján készítettem, igazán finom lett. Két tanulság azért akadt: egyrészt lehetett volna kicsit bõvebben megkenni a lekvárral (én csak elkentem rajta akkora mennyiséget, amennyi elfedte a tésztát). A másik a mázhoz kapcsolódik; igaz, sok tésztára tettem már ezt a mázat, mégis most sikerült kicsit keményebbre hagyni, nem lett elég folyós, ezért nem igazán lett szép a teteje; de ez már így sikerült, majd legközelebb erre is vigyázok.

A képen az utolsó pár szelet zserbó van, voltak azért ennél mutatósabbak is, így majd legközelebb újból fényképezek...

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg vaj vagy 20 dkg zsír
1 tojássárgája
6 dkg porcukor
2 dkg házi vaníliáscukor
pici só
kb. 1 dl tejföl
1/2 dl tej
pici cukor ...

Folytats a blogon ... katakonyha.blogspot.com/2012/11/dios-...

sponsored links

Keres?s