Diós zellerpüré

2011-12-04

sponsored links


A krumpli mellett sok zöldség alkalmas arra, hogy köretként pürét készítsünk belõle. Az egyik legfinomabb ezek közül a zeller. Ez a karakteres ízû gumó nem igényel semmi fûszerezést a són kívül. Viszont nagyon jól harmonizál a dió ízével. Ezért azt gondoltam, hogy a múltkor már emlegetett saját készítésû zölddiós olajamat most összeházasítom a zellerpürével, és ha már dió, akkor egy marék durvára vágott diót is pirítottam rá. Ajánlóm. 

Elfelejtettem méregetni a mibõl mennyit fõzés közben, ezért most a pontos mennyiségeket innen írom: http://buvosszakacs.blog.hu/2011/07/03/zellerpure egy kevéske módosítással.

Hozzávalók: 50 dkg zeller hámozva, 10 dkg vaj, 8-10 dl, só, 5 dkg ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s