Diós zellerfasírt mézes-mázas garnélával
sponsored links
Egyik éjjel messze elkerült az álommanó, akkor született ez a recept. A vöröskáposzta fasírt sikere után eszembe jutott, hogy zellerbõl is el lehetne készíteni és innen nem volt megállás. Jött a dió ötlet és, hogy HeF-nek is kedvezzek -illetve épp kapóra jött az akciós hétvége- egy kis garnélát terveztem mellé, mivel úgy emlékeztem, hogy a tengeri herkentyûkhöz nagyon illik a zeller...
Még egy kis mártást kevertem és máris kész lett az ünnepi eledelt, melyet akár a karácsonyi asztalra is el tudok képzelni :-)
DIÓS ZELLERFASÍRT MÉZES-MÁZAS GARNÉLÁVAL
zellerfasírt (16 db):
80 dkg zellergumó (tisztítva kb. 50 dkg)
10 dkg darált dió
10 dkg teljes kiõrlésû tönköly liszt
1 teáskanál borsikafû (lehet tört bors helyette)
só (természetes, nem finomított) ...