Diós, zabpehelylisztes zsemle szezámmaggal
sponsored links
A legjobb dolog egy friss tavaszi reggelen arra ébredni, hogy a szobát a konyhából áradó diós zsemle illata lengi át.
Itt egy fantasztikus recept a tavaszi hûvös reggelekre. Elsõ harapáskor még nem is érezni a dió remek ízét, de mire a zsemle végére érünk, az egész szánkat átjárja az édeskés aroma. Fogyasztható szalámival és lekvárral egyaránt.
Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg vaj
2 tk só
1 tk cukor
10 dkg darált dió
2 dl tej
1 dl víz
2 dkg élesztõ
5 dkg szezámmag
A hozzávalókat tedd dagasztógépbe és dagassz rugalmas tésztát addig, amíg a tészta elválik az edény falától, és már nem ragad. Ha nagyon ragad tegyél még hozzá lisztet.
Lefedve keleszd 1 órán át, majd lisztezett deszkán formázd hengerré és vágd fel kisebb darabokra, elférjenek a tenyeredben, mint egy teniszlabda
.
Formázd zsemle formájúra és tedd sütõpapírral ellátott tepsire. Vágd be hosszában õket és hagyd kelni még fél órát.
Tedd 225-240 fokos sütõbe és 20 perc alatt süsd szép ropogósra.
Izgalmas jó étvágyat!
Itt egy fantasztikus recept a tavaszi hûvös reggelekre. Elsõ harapáskor még nem is érezni a dió remek ízét, de mire a zsemle végére érünk, az egész szánkat átjárja az édeskés aroma. Fogyasztható szalámival és lekvárral egyaránt.
Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg vaj
2 tk só
1 tk cukor
10 dkg darált dió
2 dl tej
1 dl víz
2 dkg élesztõ
5 dkg szezámmag
A hozzávalókat tedd dagasztógépbe és dagassz rugalmas tésztát addig, amíg a tészta elválik az edény falától, és már nem ragad. Ha nagyon ragad tegyél még hozzá lisztet.
Lefedve keleszd 1 órán át, majd lisztezett deszkán formázd hengerré és vágd fel kisebb darabokra, elférjenek a tenyeredben, mint egy teniszlabda
.
Formázd zsemle formájúra és tedd sütõpapírral ellátott tepsire. Vágd be hosszában õket és hagyd kelni még fél órát.
Tedd 225-240 fokos sütõbe és 20 perc alatt süsd szép ropogósra.
Izgalmas jó étvágyat!