Diós, zabpehelylisztes zsemle szezámmaggal

2014-03-29

sponsored links

A legjobb dolog egy friss tavaszi reggelen arra ébredni, hogy a szobát a konyhából áradó diós zsemle illata lengi át.

Itt egy fantasztikus recept a tavaszi hûvös reggelekre. Elsõ harapáskor még nem is érezni a dió remek ízét, de mire a zsemle végére érünk, az egész szánkat átjárja az édeskés aroma. Fogyasztható szalámival és lekvárral egyaránt.


Hozzávalók:






40 dkg sima liszt
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg vaj
2 tk só
1 tk cukor
10 dkg darált dió
2 dl tej
1 dl víz
2 dkg élesztõ
5 dkg szezámmag

A hozzávalókat tedd dagasztógépbe és dagassz rugalmas tésztát addig, amíg a tészta elválik az edény falától, és már nem ragad. Ha nagyon ragad tegyél még hozzá lisztet. 





Lefedve keleszd 1 órán át, majd lisztezett deszkán formázd hengerré és vágd fel kisebb darabokra, elférjenek a tenyeredben, mint egy teniszlabda

.

Formázd zsemle formájúra és tedd sütõpapírral ellátott tepsire. Vágd be hosszában õket és hagyd kelni még fél órát.





Tedd 225-240 fokos sütõbe és 20 perc alatt süsd szép ropogósra.





Izgalmas jó étvágyat!










Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/03/29/dio...

sponsored links

Keres?s