Diós-vaníliás süti
sponsored links
Szomorkás az idõ és úgy döntöttem, hogy meglepem magam ezzel a finomsággal. Nagyon jó lett a végeredmény ...
Hozzávalók
Tésztához
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
csipet fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütõpor
Krémhez
2,5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
3 evõkanál cukor
fél csomag vaníliás cukor
30 dkg Rama
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
Tetejéhez
3 tojásfehérje
12 dkg porcukor
fél citrom leve és héja
reszelt csokoládé a díszítéshez
Elkészítés
Szétválasztjuk a 3 tojást. A tojássárgát, tejet, olajat és a liszt felét alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgás masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütõport és jól összekeverjük.A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejbõl, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot fõzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hûlt pudingot és jól összekeverjük.A krémet a kihûlt tészta tetejére kenjük és hûtõben dermesztjük. Tetejére a tojásfehérjét és a cukrot jó kemény habbá verjük, a vége felé belecsorgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját.A tojáshabot a vaníliakrém tetejére simítjuk és reszelt csokoládéval díszítjük. Jó étvágyat kívánok.