Diós torta mascarponés krémmel
sponsored links
Ezt a finom tortát drága jó Édesanyám szülinapjára készítettem.
Amikor felvettem Tõle a rendelést,többek közt az volt a kívánsága, hogy egyszerû legyen, lehetõleg diós és hogy számot semmi esetre se írjak rá. Maradjon titok...
Hozzávalók: 10 tojásból egy egyszerû piskóta, 26-27 cm átmérõjû.
A krémhez: 500 g mascarpone, 150 g porcukor, 120 g õrölt dió, 1 fiola rum eszenc. Még: 3 evk. cukor, 200 ml víz a sziruphoz.
Megsüssük a piskótát, kihûtjük, 3 lapra szeljük.
A diót elõször megpergeljük, majd ha kihûlt, ledaráljuk.
A krémsajtot a porcukorral óvatosan elkavarjuk, hozzáadjuk a diót majd az eszencet is. A cukorból meg vízbõl szirupot fõzünk, majd ha kihûlt ezzel itatjuk be a lapokat. Megkenjük a lapokat krémmel, ügyelve, hogy a krémbõl maradjon a tészta tetejére meg szélére is. Õrölt dióval hintjük be(cukor nélkül) és tetszés szerint díszítjük. Felvágás elõtt egy pár órát jégszekrényben pihentetjük.