Diós tekercs( low carb)
sponsored links
Az elmúlt hétvégén is ettünk finomságot, akkor hamis raffaellot csináltam. Ma pedig, ezt a csupa dió sütit készítettem. Nem túl édes, cukor és fehér liszt semmi nincs benne. Bátran lehet belõle ebéd után falatozni.
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4db tojás
- 3 ek cukrozatlan ( Holland) kakaópor
- Édesítõ ( nálam 1 ek négyszeres szaffi )
- 25 dkg darált dió
- 3 tojás sárgája
- Édesítõ ( nálam 3 ek négyszeres szaffi)
- 2 dl tej
- 1 kk szaffi -ch liszt ( vagy barmi más ch csökkentett)
Elkészítés:
180 fokra a sütõt elõmelegítem. A piskótához a tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgát az édesítõvel habosra keverem, majd felváltva a kakaót és a habot a sárgához keverem, vigyázva, hogy a habot ne törjem. Sütõpapiros lemezre simítom és 15 perc alatt megsütöm. Ha kisült, nedves konyharuhával feltekerem, így hagyom kihûlni. Így nem törik....
Amig a piskóta sül, elkészítem a krémet. Nagyon egyszerû, mindent össze öntök egy edénybe, és lassú tûzön, vagy vízgõz felett addig kavargatom míg be nem sûrûsödik. Vigyázz, hogy ne forrald fel mert, akkor tojásrántotta lesz belõle.
Kihûtjük a krémet is, megkenjük a piskótát vissza tekerjük, és jóízûen elfogyasztjuk.