Diós-szilvás szivecske - egy mutatós aprósütemény
sponsored links
Egy finom és dekoratív nassolnivalót hozok ma nagymamám recepttárából amely olyan finom, hogy mielõtt elõvennénk hozzá a kekszes dobozt már el is tûnt az összes. :)
Dió helyett használhatunk hozzá mandulát vagy mogyorót és természetesen más gyümölcsbõl készült lekvárt is. Nekem ez az ízösszeállítás a kedvencem.
Ezekkel a kekszekkel két legyet ütöttem egy csapásra, egyrészt a gyerekek vitték õket farsangra, másrészt belekerültek a Bálint napi meglepetés dobozkába. <3
Tészta:
20dkg liszt
13dkg margarin
2 tojássárga
6dkg porcukor
Hab:
2 tojásfehérje
10dkg porcukor
5dkg darált dió
Szilvalekvár
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrtam. Ha kicsit ragadna be kell tenni egy fél órára a hûtõszekrénybe.
Sütésre várva... |
A tojásfehérjéket a cukorral gõz felett kemény habbá vertem, ekkor belekevertem a darált diót. Nyomózsák segítségével (ennek hiányában lehet kiskanállal is) a kiszaggatott szívekre nyomtam a habot. Lisztes újjal minden habba kis lyukat nyomtam és ezekbe tettem egy nagy csepp lekvárt.
180 fokos sütõben addig sütöttem míg a hab megpirult és a tészta alja is szép színt kapott. Ez nagyjából negyed óráig tartott.