Diós spagetti torta
sponsored links
Megint egy nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ recept. Bálint napra állítottam össze, most második fogásként tálaltam, a lucskoskáposzta leves után, de szerintem desszertként is megállja a helyét.
Hozzávalók: 1 l tej, 400 g tészta(spagetti), 4 tojás, 5 evk. cukor, 150 g darált dió, 1 citrom reszelt héja. Még : 500 ml tej, 5 evk. cukor, 1 tasak eperízû pudingpor.
Elõször a tésztát tejben megfõzzük, leszûrjük, kihûtjük. A tojások sárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat meg a diót. Mindezekhez hozzáadjuk a kihûlt tésztát, majd a végén a keményre felvert tojáshabot. Sütõpapírral bélelt lábosba símítjuk, elõmelegített 180 fokos sütõbe 40 percre sülni tesszük. Ha megsült, tálra borítjuk és pudinggal tálaljuk.