Diós répatorta krémsajttal (blogszülinapra)

2014-04-07

sponsored links

Hamar elrepült ez a két év... ezzel a tortával szeretnék köszönetet mondani a blog olvasóinak, hát még azoknak, akik kedvet is kaptak valamelyik recept elkészítéséhez! :)


Hozzávalók a tésztához:
10 dkg dió
4 tojás
2 teáskanál sütõpor
35 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
14 dkg finomliszt
14 dkg rétesliszt
1,5 dl napraforgóolaj
20 dkg barna cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál fahéj
csipetnyi só

Hozzávalók a krémhez:
25 dkg krémsajt
1 teáskanál vaníliakivonat
fél citrom leve
10 dkg porcukor

A diót száraz serpenyõben megpirítjuk, majd amikor már kellõen illatozik, deszkára halmozzuk és durvára vágjuk. A répát lereszeljük. Egy mély tálba beleöntjük a liszteket, a sütõport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban habosra verjük a tojásokat, a vaníliakivonatot és a cukrot. Ehhez a keverékhez adjuk az olajat, majd jöhet hozzá a lisztes keverék. Homogén tésztává keverjük, végül beletesszük a sárgarépát és a durvára vágott diót is. Alaposan összeforgatjuk, majd tortaformába töltjük, és 180 fokra elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. A kész tortát rácsra tesszük, megvárjuk amíg kihûl, majd kettévágjuk.
A krémsajtot habosra keverjük a vaníliakivonattal, a citromlével és a porcukorral. A krém felével megtöltjük a tortát, a maradékkal  krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát, végül pedig megszórjuk fahéjjal. 
A receptet itt találtam, de persze nem teljesen ugyanúgy készítettem...:) 


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/04/di...

sponsored links

Keres?s