Diós rácsos - Franciskától
sponsored links
kb 25x35cm tepsi
tészta: 30 dkg liszt 10dkg cukor 20 dkg margarin 1 tojás 1 cs sütõpor fél citrom leve és héja töltelék: 15 dkg cukor 3 tojás 15 dkg darált dió lekvár |
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hûtõben. Közben elkészítjük a tölteléket.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a dióval elkeverjük és félre tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük a robotgéppel, míg a massza kifényesedik, majd óvatosan a dióba forgatjuk.
A tészta 1/4ét félre tesszük, a többivel kibéleljük a tepsit, megkenjük lekvárral, rásimítjuk a diós habot és a félretett tésztából rácsot készítünk a tetejére.
Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûzön készre sütjük, tûpróbával ellenõrizzük.