Diós rácsos - Franciskától

2014-03-07

sponsored links




kb 25x35cm tepsi

tészta:
30 dkg liszt 10dkg cukor
20 dkg margarin
1 tojás
1 cs sütõpor
fél citrom leve és héja

töltelék:
15 dkg cukor
3 tojás
15 dkg darált dió

lekvár



A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hûtõben. Közben elkészítjük a tölteléket.


A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a dióval elkeverjük és félre tesszük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük a robotgéppel, míg a massza kifényesedik, majd óvatosan a dióba forgatjuk.
A tészta 1/4ét félre tesszük, a többivel kibéleljük a tepsit, megkenjük lekvárral, rásimítjuk a diós habot és a félretett tésztából rácsot készítünk a tetejére.

Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûzön készre sütjük, tûpróbával ellenõrizzük.



Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s