Diós reform keksz
sponsored links
Ez a keksz nagyon megtetszett az egész családnak, elég sok lett belõle, másnapra még sem maradt egy darab sem. Ismétlést kíván. Legközelebb a porcukrot is lecserélem benne barna cukorból készült porcukorra, akkor még egészségesebb, finomabb lesz.
Hozzávalók: 30 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál sütõpor, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 18 dkg margarin, 2 tojás, 1 csipet só, 3 evõkanál kakaó, 2 teáskanál fahéj. A kenéshez: 1 tojássárgája, 2 evõkanál tej, kevés durvára vágott dió a díszítéshez.
Elkészítése:
- Elõkészítjók a tészta hozzávalóit: a lisztet, a darált diót, a porcukrot, a margarint, a tojást, a kakaót, a fahéjat, a sütõport.
- A lisztet a sütõporral együtt munkalapra szitáljuk, majd alaposan összekeverjük a porcukorral, a sóval, a kakaóval, a darált dióval, a fahéjjal, a kézepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, a felvágott margarint, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
- Miután összegyúrtuk 2 db kb. 4 cm átmérõjû rudat formálunk belõle, fóliába csomagoljuk, 2 órát pihentetjük a hûtõben.
- A pihentetés után a tésztarudakat éles késsel kb. 6 mm vékonyságú szeletekre vágjuk.
- Egy tányérban a tojássárgát elkeverjük a tejjel.
- Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, a szeleteket némi távolságra egymástól a tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük a tojásos ? tejes keverékkel, megszórjuk a durvára vágott dióval, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon 10 ? 12 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Sokáig elálló sütemény, jól záródó dobozban tároljuk.