Diós pogácsa / scone
sponsored links
Milyen sokszor eszembe jut,de végre dióm is akadt otthon, így teljes volt a gondolat megvalósításához.
Elõször kenyeret gondoltam belõle, de persze lehetett volna azt is (pl kenyérnap alkalmával), de inkább kis kenyérkéket és pogácsákat szaggattam.
Amikor elõször láttam tévében ezt az eredetileg skót pogácsa /zsömlének hívott finomságot, meglepõdtem bár nem emlékszem pontosan miért, mert azóta rengetegszer sütöttem és nagy kedvencem lett!
Ja igen, az író miatt, ugyanis nem kaptam hozzá akkor, ezért nehézkesen indult. De most már nem is esek pánikba, jó lesz joghurttal is, így is nagyon hamar elfogyott!:) Máshol pedig tejjel, tejszínnel is láttam!
A másik furcsaság, mi magyarok azt hisszük, mindenbe kell tojás (gnocchi, pizza tészta stb), de nem, ebbe sem kell, ha nincs otthon elhagyható, az az igazi.
Hozzávalók: kb 30 dkg liszt, kb 2-3 dl joghurt/ író/ tej / tejszín, 1 tojás ( elhagyható), 2 kanál barna cukor, 5 dkg vaj, 2 kanál dióolaj, 2 marék dió, só, 2 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, fahéj, narancshéj/ citromhéj, lehet még mazsola, aszalt ...