Diós panírban sült camembert mentás áfonyaszósszal
sponsored links
Ismét terítékre került egyik kedvenc ízkombinációm: sajt-dió-gyümölcs-menta. Mondhatom, mennyei ez az étel, abbahagyhatatlan.
Hozzávalók (2-3 személyre):
- 2 camembert sajt
- 5 dkg õrölt dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- a sütéshez: olaj
- a tálaláshoz: friss mentalevelek
Az áfonyaszószhoz:
- 10 dkg fekete áfonya
- (nyírfa)cukor ízlés szerint - kb 1 evõkanálnyi
- 1 evõkanál apróra vágott menta
- 1-2 evõkanál natúr joghurt
- 1 csapott evõkanál étkezési keményítõ
- 1-2 teáskanál citromlé (szintén ízlés szerint)
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A szószhoz az áfonyát egy edénykébe szórjuk, majd 0,5 dl vízzel, és a cukorral együtt felforraljuk, 1-2 percig fõzzük.
- Levesszük a tûzrõl, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurttal elkevert keményítõt, és sóval, citromlével ízesítjük.
- Ezután kavargatva összeforraljuk, amíg kissé besûrûsödik. Apróra vágott mentát kavarunk hozzá.
- Az enyhén megsózott tojásokat villával elkeverjük egy tálban, a diót pedig összekazvarjuk egy másik tálban. A harmadik tálba lisztet öntünk.
- A sajtot elõször lisztbe, majd tojásba, végül pedig a diós morzsába forgatjuk. A mûveletet megismételjük, mindig vigyázva arra, hogy a panír mindenhol alaposan befedje a sajtot, kézzel mindig jól nyomkodjuk rá a morzsát.
- Miután a sajtokat duplán bepaníroztuk, forró, bõ olajban 1-2 perc alatt szép pirosra sütjük. Vigyázni kell, mert a dió hamar megég, ha túlsütjük.
- A sajtot a mártással azonnal tálaljuk, különben gyorsan megkeményedik, és nem lesz folyós a belseje. Mentalevelekkel díszítjük.
- Rizsköret illik mellé, mi salátával fogyasztottuk.