Diós palacsinta vaníliaöntettel és áfonyafagylalttal palacsintahadjáratra - Clatite cu umplutura de nuca, crema de vanilie si inghetata de afine pentru clatidiada
sponsored links
Amint ígértem, még ma érkezem a délben megvillantott ízletes desszert receptjével is, amit a Gateste Sanatos (Fõzz Egészségesen) honlap kiírására készítettem az ajándékba kapott Fissler serpenyõben. Íme itt van, s nem is szaporítom a szót csak annyival, hogy a román gasztrobloggereknek is leírom ugyanezt, hogy tudják, mirõl szól a fáma. Így is rettenetesen hosszú lett a kétnyelvû recept, de megéri elkészíteni. S még annyit, hogy megjelent a Székely Konyha júliusi lapszáma, aminek lapszemléjét Ritánál olvashatjátok.
Dupa cum v-am promis inca la amiaza, iata am si sosit cu reteta desertului aratat, pe care am facut in cadrul campaniei siteului Gateste Sanatos in tigaia Fissler primit cadou. N-as dori sa lungesc prea mult vorbareala ca si asa e destul de lung reteta bilingva, dar trebuie ca sa inteleaga si cititorii mei in limba maghiara. Inca atata, ca a aparut numarul de iulie a revistei Székely Konyha (Bucataria Secuiasca) redactata de mine, rezumatul in lb. maghiara il puteti citi la colega mea Rita.
Elkészítési idõ: kb. 1 óra. Igazi ínyenc desszert, amit kimondottan ünnepi alkalmakra ajánlok.
Palacsinta: 10 púpozott evõkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 dl tej, 0,5 dl tej, ásványvíz, vagy ...
Diós palacsinta vaníliaöntettel és áfonyafagylalttal
Elkészítési idõ: kb. 1 óra. Igazi ínyenc desszert, amit kimondottan ünnepi alkalmakra ajánlok.
Palacsinta: 10 púpozott evõkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só, 2 dl tej, 0,5 dl tej, ásványvíz, vagy ...