Diós - narancsos keksz (tej- és tojásmentes, vegán)
sponsored links
Gyors bejegyzés, gyors süti...
DIÓS - NARANCSOS KEKSZ 35-40 db
25 dkg liszt (teljes kiõrlésû tönköly)
12 dkg cukor (nyers nád)
1/2 cs sütõpor (foszfátmentes)
5 dkg dió
1 db narancs héja (kezeletlen)
7 dkg narancslé (100%)
7 dkg olívaolaj (extra szûz)
Összegezve a tudnivalókat: kívül ropogós, belül puha keksz, összeállítási idõ kb. 5 perc (mint amennyi alatt elfogy)...
Kirándulásra, reggelire, uzsonnára, kávé/tea mellé, csak úgy... és persze olyan ízesítéssel, amihez épp a családnak kedve van.
DIÓS - NARANCSOS KEKSZ 35-40 db
25 dkg liszt (teljes kiõrlésû tönköly)
12 dkg cukor (nyers nád)
1/2 cs sütõpor (foszfátmentes)
5 dkg dió
1 db narancs héja (kezeletlen)
7 dkg narancslé (100%)
7 dkg olívaolaj (extra szûz)
1. mérjük ki a lisztet és a cukrot egy keverõtálba, adjuk hozzá a sütõport, a narancs reszelt héját valamint az apróra tört, vagy vágott diót (lehet nagyobb darabokban is, ízlés szerint), keverjük össze
2. készítsünk egy mélyedést a lisztes keverékbe, öntsük bele a narancslevet, majd az olajat és alaposan keverjük össze, ne maradjanak szárazon lisztes részek
3. szedjünk teáskanálnyi adagokat a masszából sütõpapírral bélelt tepsire, majd 0,5-1 cm magasra lapítsuk le a kekszeket úgy, hogy ujjnyi közök maradjanak közöttük
4. 180 fokra (gázsütõnél 4-es fokozat) elõmelegített sütõben süssük 12-15 percig, majd a sütõbõl kivéve hagyjuk a tepsin kihûlni és megkeményedni
Praktikák:
- lehet darálva és nagyobb darabokban is használni a diót a recepthez
- jól illik hozzá más típusú gyümölcs leve és fûszerezni is lehet (vanília, kardamom, tonkabab, fahéj)
- a képen látható keksz teljes kiõrlésû tönköly liszttel készült
Napi útmutató: "Hasznosabb néhány bölcs tanítást ismerni, amely mindig javadra válhatik, mint sok dolgot tanulni, amely mit sem használ." Seneca