Diós napraforgó

2012-01-15

sponsored links

Vacsora vendégeim voltak, múlt héten hétfõn komámék jöttek át. Volt ugyan fõtt étel, de úgy ítéltem meg lehet nem lesz elegendõ, és amúgy is szerettem volna egy kis édeset sütni. Ezért esett a választásom erre a már jól bevált tésztájú kalácsra.
Legutóbb amikor készítettem sósan csináltam most viszont édesre vágytam. El készült, finom lett, szupi tészta az már biztos.
Most csak fél adagra vettem a tésztát mert egy napraforgót szerettem volna sütni.

Így 25 dkg lisztbõl, 1 tojásból , fél pohár natúr joghurtból, 1,5 ek olajból, 1 kk sóból , 2 ek cukorból, 1 dkg élesztõbõl és nem egészen 1 dl vízbõl a szokásos módon kelt tésztát dagasztottam.

Kelesztõ tálban a duplájára kelesztettem.
Majd lisztezett felületen át dolgoztam, két felé vettem a tésztát és mind a kettõt korong alakúra kb fél cm vastagra nyújtottam.
Az alsó korongot meg kentem 2-3 dkg olvasztott vajjal majd cukrozott darált dióval (kb 10 dkg)alaposan beszórtam.
Rá tettem a másik korongot is. Kissé meg nyomkodtam, a tészta közepére egy ...

Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2012/01/di...

sponsored links

Keres?s