Diós-mákos kevert (paleo)

2017-08-29

sponsored links




Tegnap egész kellemes idõ volt, úgyhogy a zsömlék mellett ezt a süteményt is elkészítettem. Nem paleos vendégünknek is nagyon ízlett.

Hozzávalók:

1 alma
10 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg eritrit
5 tojás
5 dkg szemes mák
5 dkg darált dió

a tetejére: 
porrá õrölt eritrit

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjébõl csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgákat az eritrittel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a nagy lyukú reszelõn lereszelt almát és a dióval elkevert mákot. Az egészet elegyítjük a lisztkeverékkel,  fellazítjuk a tojásfehérje hab harmadával, végül óvatosan, hogy össze ne törjön hozzáforgatjuk a maradék tojásfehérjét is. Sütõpapírral bélelt 25 x 25 centis formába töltjük. 175 fokra elõmelegített sütõben 45 perc alatt megsütjük. Szeletelés elõtt kihûtjük. Porrá õrölt eritrittel megszórva kínáljuk.

A lisztkeverékbõl az itt található sütiket készítettem még.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s