Diós, mákos, gesztenyés bejgli
sponsored links
Ez évben megtörtem egy hagyományt: bejglit sütök ezerrel. A lelkesedést az váltotta ki belõlem, hogy hetek óta egyre többen kérdezgetik, én milyen bejglit sütök, és a tudatomba égtek a megdöbbent pillantások, mikor bevallottam, hogy nem szoktam...
Pedig tulajdonképpen szeretem, és amikor eddig csináltam, jól is sikerült -tehát kudarcélmény sem kapcsolódik hozzá -, egyszerûen nem vált hagyománnyá. De most kedvem támadt hozzá, és eldöntöttem: nekiállok. Mi otthon mindig kalácsot sütöttünk, így bevált családi recept nem áll a rendelkezésemre, de (mint az utóbbi években minden alkalommal, ha elakadok egy tésztával), felkerestem Limara pékségét, és ez alapján készítettem el a tésztát (Limara nemcsak ért a sütéshez, érthetõen le is tudja írni a tésztakészítés metódusát: ha az ember pontosan követi az instrukcióit, szinte lehetetlen elrontani).
A töltelékeket már elõre elterveztem: a diós konyakba áztatott kandírozott narancshéjjal, a mákos, rumba áztatott mazsolával, a gesztenyés Unicumba áztatott aszalt szilvával készült. Nagyon örülök, hogy rávettem magam a sütésre, isteniek lettek. Olyannyira, hogy karácsony elõtt meg kell ismételnem ...
A töltelékek elkészítése (1-1 bejglihez): ...