Diós- meggyes kevert
sponsored links
Pár héttel ezelõtt készült ez a süti, csak kiment a fejembõl, hogy fel is tegyem a blogra...:)
Édesség ehetnékem volt, körülnéztem, mi van itthon, aztán ez sült ki belõle.
A színe a kókuszcukor miatt lett ilyen, igazán jó ízt adott neki.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (nálam ch csökk)
- 10 dkg darált dió
- 12.5 dkg margarin vagy vaj
- 4 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 12 dkg cukor (nálam most kókuszcukor volt)
- csipet só
- 1 cs. sütõpor
- 2-2.5 dl tej
- 40 dkg meggy
- pici vanília eszencia
Elkészítés:
Ez a mennyiség egy 30x20 cm-es tepsihez elegendõ.
A lisztet, diót, sütõport és a csipet sót összekeverjük.
A margarint vagy vajat a cukorral, citromhéjjal és pici vanília eszenciával géppel habosra keverjük.
Egyenként keverjük bele a tojásokat.
A tejet és a lisztes keveréket váltogatva, kis adagokban a tojásos masszába dolgozzuk.
A tepsinket kivajazzuk, morzsázzuk, vagy kibéleljük sütõpapírral, és beleöntjük a masszát, majd rápakoljuk a meggyeket, amiket picit belenyomkodunk, aztán tehetjük is a sütõbe kb 40 percre.