Diós Marcza - fánk
sponsored links
Nemrég próbáltam ki Arany János kedvenc fánkját, most egy kis újítással elkészült a diós változata is. Igaz, hogy a farsang lejárt, de ez a gyorsan elkészülõ fánk, mindennap nagyon finom :)
Hozzávalók (kb. 30 - 35 darabhoz): 2 tojás, csipetnyi só, 1 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja, 10 evõkanál liszt, 6 evõkanál darált dió, 3, 5 dl tej. Olaj a sütéshez. A tálaláshoz: 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál darált dió, eperdzsem.
Elkészítése: A tojást habosra kavarjuk a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, hozzákavarjuk a lisztet, majd a tejjel palacsintatészta sûrûségûre hígitjuk. Evõkanalanként a felforrósított olajba csurgatjuk, aranybarnára sütjük. A cukros dióval megszórva, eperdzsemmel tálaljuk.