Diós Marcza - fánk

2017-03-09

sponsored links

Nemrég próbáltam ki Arany János kedvenc fánkját, most egy kis újítással elkészült a diós változata is. Igaz, hogy a farsang lejárt, de ez a gyorsan elkészülõ fánk, mindennap nagyon finom :)


Hozzávalók  (kb. 30 - 35 darabhoz): 2 tojás, csipetnyi só, 1 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja, 1evõkanál liszt, 6 evõkanál darált dió, 3, 5 dl tej. Olaj a sütéshez. A tálaláshoz: 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál darált dió, eperdzsem.
Elkészítése: A tojást habosra kavarjuk a sóval, cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, hozzákavarjuk a lisztet, majd a tejjel palacsintatészta sûrûségûre hígitjuk.  Evõkanalanként a felforrósított olajba  csurgatjuk, aranybarnára sütjük. A cukros dióval megszórva, eperdzsemmel tálaljuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2017/03...

sponsored links

Keres?s