Diós-mandulás keksz
sponsored links
Gyereknapra mindenkinél készül valami finomság. Lehet, hogy a legtöbb helyen palacsinta, szerintem ez a legnagyobb kedvenc, de a habos vagy csokis süteményekrõl sem mondunk le ilyenkor. Amennyiben úgy döntenénk, hogy valami egészségessel lepjük meg gyermekünket, akkor érdemes ezt az omlós, vitamin dús kekszet választani, ami még a fognak sem árt.
Egyébként reggelire vagy kávé mellé a felnõtteknek is kiváló választási lehetõség.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is.
Diós-mandulás keksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1/2 bögre teljes kiõrlésû zabliszt
3/4 bögre finomra darált dió
1/2 bögre durvára vágott mandula
1 teáskanál sütõpor
1 csipet só
1/2 bögre nyírfacukor
15 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hûtõbe tesszük 1/2 órára. Kisebb golyókat formálunk belõle, a tenyerünkben ellapítjuk, végül mindet sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hûlni hagyjuk.
Dobozban tárolva sokáig eltartható.
Egyébként reggelire vagy kávé mellé a felnõtteknek is kiváló választási lehetõség.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is.
Diós-mandulás keksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1/2 bögre teljes kiõrlésû zabliszt
3/4 bögre finomra darált dió
1/2 bögre durvára vágott mandula
1 teáskanál sütõpor
1 csipet só
1/2 bögre nyírfacukor
15 dkg szoba-hõmérsékletû vaj
2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hûtõbe tesszük 1/2 órára. Kisebb golyókat formálunk belõle, a tenyerünkben ellapítjuk, végül mindet sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Elõmelegített, 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hûlni hagyjuk.
Dobozban tárolva sokáig eltartható.