Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
sponsored links
Az ünnepre való tekintettel hoztam ezt az elképesztõen omlós, diós linzerkarika receptet, amit érdemes elkészíteni. Egyszerû és nagyon finom, sokan szeretik, így ezzel is várhatjuk a vendégeket. Használhatunk hozzá barack, málna, vagy ribizli lekvárt. De a narancslekvár is kitûnõ választás.
Én házi, fahéjas szilvalekvárral készítettem, aminek a pikáns, fûszeres íze, remekül passzolt a dióhoz. Ráadásul, elõre is elkészíthetjük, mivel lezárt dobozban napokig friss marad.
Persze, ilyenkor a dobozt el kell dugni a család elõl, vagy rögtön dupla adagot kell készítenünk.
Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
2 db tojássárgája
1 mokkáskanál õrölt fahéj
csipet só
a ragasztáshoz és a tetejére:
durvára darált dió
pikáns lekvár (házi, fahéjas szilvalekvár)
tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztába való diót finomra daráljuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a dióval.
Hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, fahéjat és sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Fóliába csomagolva a hûtõben pihentetjük legalább fél órát. De az sem baj ha, több ideig hagyjuk a hûtõben.
Miután a tészta pihent és jól lehûlt, vékonyra gyújtva kiszaggatjuk úgy, hogy az alsóknak teli, a felsõknek pedig, középen lyukas, fodros szélû kiszúróval formázunk, egyforma mennyiséget.
Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket, a tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk durvára õrölt dióval.
Elõmelegített sütõben 200 fokon, pár perc alatt, világosra sütjük. Miután megsültek, az alsó lapok közepére forró lekvárt teszünk és ráillesztjük a felsõ lapokat. A tetejüket meghintjük egy kevés porcukorral.
Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Palacsintametélt torta dióval, baracklekvárral
Gõzgombóc ? házi baracklekvárral, dióval
Fahéjas-rumos szilvás pite
Fahéjas-mascarponés háromszögek
Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral
Én házi, fahéjas szilvalekvárral készítettem, aminek a pikáns, fûszeres íze, remekül passzolt a dióhoz. Ráadásul, elõre is elkészíthetjük, mivel lezárt dobozban napokig friss marad.
Persze, ilyenkor a dobozt el kell dugni a család elõl, vagy rögtön dupla adagot kell készítenünk.
Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 db kezeletlen citrom reszelt héja
2 db tojássárgája
1 mokkáskanál õrölt fahéj
csipet só
a ragasztáshoz és a tetejére:
durvára darált dió
pikáns lekvár (házi, fahéjas szilvalekvár)
tojásfehérje
Elkészítés:
A tésztába való diót finomra daráljuk. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a dióval.
Hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, fahéjat és sót, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Fóliába csomagolva a hûtõben pihentetjük legalább fél órát. De az sem baj ha, több ideig hagyjuk a hûtõben.
Miután a tészta pihent és jól lehûlt, vékonyra gyújtva kiszaggatjuk úgy, hogy az alsóknak teli, a felsõknek pedig, középen lyukas, fodros szélû kiszúróval formázunk, egyforma mennyiséget.
Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket, a tetejüket lekenjük tojásfehérjével és megszórjuk durvára õrölt dióval.
Elõmelegített sütõben 200 fokon, pár perc alatt, világosra sütjük. Miután megsültek, az alsó lapok közepére forró lekvárt teszünk és ráillesztjük a felsõ lapokat. A tetejüket meghintjük egy kevés porcukorral.
Diós linzerkarika házi, fahéjas szilvalekvárral
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Palacsintametélt torta dióval, baracklekvárral
Gõzgombóc ? házi baracklekvárral, dióval
Fahéjas-rumos szilvás pite
Fahéjas-mascarponés háromszögek
Rizsfelfújt mézes-gyömbéres almalekvárral