Diós linzer

2017-12-19

sponsored links






Nagyon finom diós linzer, a recept megjelent a Kifõztük gasztromagazinban is, az újság ingyenesen letölthetõ a weboldalról.

A kiszúróért köszönet a SütniFõzni webáruháznak!


Hozzávalók
a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg darált dió
  • 20 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evõkanál hideg víz
a töltelékhez:

  • savanykás lekvár

Összekeverjük a lisztet, a porcukrot és a diót, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk a vajjal. Nagyobb tálba öntjük, beletesszük a többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva hûtõbe tesszük 40-50 percre. Bekapcsoljuk a sütõt 180 fokra, alsó-felsõ sütésmódban, és sütõpapírral béleljük a tepsiket.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, és sima vagy hullámos szélû kiszúróval köröket szaggatunk belõle. Minden második közepét a kis motívumokkal lyukasztjuk ki.

Nagyjából 10 perc alatt megsütjük a linzereket, kihûlés után pikáns lekvárral kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozba tesszük, másnapra megpuhulnak.





Folytats a blogon ... www.mohakonyha.hu/2017/12/dios-linzer...

sponsored links

Keres?s