Diós linzer
sponsored links
Nagyon szeretem és igen régen sütöttem. Nekiálltam részben CH csökkentett lisztbõl, amitõl ugyan puhább lett a tészta, nem olyan roppanós, de nagyon ízletes. Mi sem bizonyítja jobban, hogy akét tepsi süti 1-2 nap alatt elfogyott, pedig én nagyon visszafogtam magam.
Hozzávalók:
Tetejére:
Tölteni:
Elkészítése:
A diót serpenyõben kicsit megpirítottam, durvára vágtam, 2 evõkanálnyit félretettem a tetejét díszíteni. A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét félretettem a süti tetejét megkenni, a sárgáját a tésztába tettem.
A tésztához az összes szoba hõmérsékletû hozzávalót dagasztógépben összegyúrtam, elgvégül hozzákeverve a durvára vágott diót. Fóliába csomagolva fél órát hûtõben pihentettem, majd lisztezett munkafelületen kinyújtottam 0,5 cm vékonyra. Formával kiszúrtam. Az aljának teli virágforma, a tetejébõl különbözõ kis formákkal kiszúrt lyukas lap került, hogy a lekvár is látható legyen.
Mindet sütõpapíros tepsibe tettem, tetejét megkentem a tojásfehérjével, megszórtam a durvára vágott dióval és némi nádcukorral. 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt megsütöttem. Megvártam, míg meghûlnek és baracklekvárral összeragasztottam.
Némi tészta maradt a farigcsálásból, abból pedig virágos linzert sütöttem.
Hozzávalók:
- 10 dkg dió
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg 50%-os CH csökkentett Dia Wellness liszt
- 15 dkg ír vaj
- 1 tojás
- 7 dkg gyümölcscukor
- 1 kk õrölt fahéj
- fél citrom reszelt héja
- 1 kk sütõpor
Tetejére:
- tojásfehérje
- 2 ek durvára tört dió
- 1 ek nádcukor
Tölteni:
- 25 dkg házi baracklekvár
Elkészítése:
A diót serpenyõben kicsit megpirítottam, durvára vágtam, 2 evõkanálnyit félretettem a tetejét díszíteni. A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét félretettem a süti tetejét megkenni, a sárgáját a tésztába tettem.
A tésztához az összes szoba hõmérsékletû hozzávalót dagasztógépben összegyúrtam, elgvégül hozzákeverve a durvára vágott diót. Fóliába csomagolva fél órát hûtõben pihentettem, majd lisztezett munkafelületen kinyújtottam 0,5 cm vékonyra. Formával kiszúrtam. Az aljának teli virágforma, a tetejébõl különbözõ kis formákkal kiszúrt lyukas lap került, hogy a lekvár is látható legyen.
Mindet sütõpapíros tepsibe tettem, tetejét megkentem a tojásfehérjével, megszórtam a durvára vágott dióval és némi nádcukorral. 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt megsütöttem. Megvártam, míg meghûlnek és baracklekvárral összeragasztottam.
Némi tészta maradt a farigcsálásból, abból pedig virágos linzert sütöttem.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.