Diós linzer

2017-11-03

sponsored links

Nagyon szeretem és igen régen sütöttem. Nekiálltam részben CH csökkentett lisztbõl, amitõl ugyan puhább lett a tészta, nem olyan roppanós, de nagyon ízletes. Mi sem bizonyítja jobban, hogy  akét tepsi süti 1-2 nap alatt elfogyott, pedig én nagyon visszafogtam magam. 



Hozzávalók: 

  • 10 dkg dió
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg 50%-os CH csökkentett Dia Wellness liszt
  • 15 dkg ír vaj
  • 1 tojás
  • 7 dkg gyümölcscukor
  • 1 kk õrölt fahéj
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 kk sütõpor 


Tetejére:

  • tojásfehérje
  • 2 ek durvára tört dió
  • 1 ek nádcukor


Tölteni: 

  • 25 dkg házi baracklekvár


Elkészítése: 

A diót serpenyõben kicsit megpirítottam, durvára vágtam, 2 evõkanálnyit félretettem a tetejét díszíteni. A tojásokat kettéválasztottam. A fehérjét félretettem a süti tetejét megkenni, a sárgáját a tésztába tettem. 
A tésztához az összes szoba hõmérsékletû hozzávalót dagasztógépben összegyúrtam, elgvégül hozzákeverve a durvára vágott diót.  Fóliába csomagolva fél órát hûtõben pihentettem, majd lisztezett munkafelületen kinyújtottam 0,5 cm vékonyra. Formával kiszúrtam. Az aljának teli virágforma, a tetejébõl különbözõ kis formákkal kiszúrt lyukas lap került, hogy a lekvár is látható legyen. 
Mindet sütõpapíros tepsibe tettem, tetejét megkentem a tojásfehérjével, megszórtam a durvára vágott dióval és némi nádcukorral. 180 fokos sütõben 10-12 perc alatt megsütöttem. Megvártam, míg meghûlnek és baracklekvárral összeragasztottam. 
Némi tészta maradt a farigcsálásból, abból pedig virágos linzert sütöttem.


A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s