Diós linzer
sponsored links
Omlós, kellemesen diós és az idén fõzött málna-, illetve sárgabaracklekvárral töltve isteni finom! Az elsõ számú kedvenc tésztám a linzer, emiatt nagyon gyakran sütöm télen-nyáron különféle variációkban. Szíven szerint minden nap ennék valamilyen linzer jellegû süteményt. ?
Hozzávalók:
kiszúróforma méretétõl függõen 50-60 db-hoz
50 dkg finomliszt
12 dkg darált dió
20 dkg hideg vaj
10 dkg hideg zsír
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojássárgája
+ ízlés szerint lekvár
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral, vaníliás cukorral, darált dióval, elmorzsoljuk a vajjal + zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is. Összegyúrjuk a tésztát és folpackba csomagolva 30 percre a hûtõbe tesszük!
2. Utána 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, tetszõleges kiszúróformával kiszaggatjuk (minden második lyukas közepû legyen). Sütõpapíros tepsire tesszük õket. A kimaradt tésztát újból összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk.
3. Elõmelegített sütõben, alsó-felsõ sütésen 7-8 percig sütjük. Világos maradjon, ne nagyon barnuljon a széle sem!
4. Majd egy simát és egy lyukas közepût lekvárral összeragasztunk, míg el nem fogy a tészta. Porcukorral meghintjük a tetejét.
A két kis sárgabarackfánk az idén roskadásig volt gyümölccsel,
így kétszer is fõztem lekvárt - összesen 26 üveggel lett.
Jó étvágyat!