Diós levél - hájas tésztából
sponsored links
Mi más is készülhetett volna elõször a hájas tésztából, mint diós levél?
Mi mindig két ízben sütöttünk hájas süteményt: házi szilvalekvárral, amit vagy egyszerûen csak félbehajtottunk, mint egy könyvet, vagy kiflivé hajlítottunk; illetve fõzött diókrémmel, aminek csak és kizárólag ilyen lehetett a formája :-)
Erõsen nosztalgiáztam is, míg formáztam és tepsire rakosgattam... És a végeredmény olyan lett, mint amit Mamával sütöttünk: nem nyílt szét túlságosan, de látszott, milyen szép leveles, könnyû lett és hihetetlen ropogós, és a diókrém is nagyon finom volt.
Csak ettük egyik "levelecskét" a másik után...
Próbáljátok ki :-)
Diós levél - hájas tésztából
Hozzávalók:
- 1/2 adag hájas tészta (vagy egy csomag bolti leveles)
- 15 dkg dió ...