Diós levél - hájas tésztából

2013-11-06

sponsored links


Mi más is készülhetett volna elõször a hájas tésztából, mint diós levél?

Mi mindig két ízben sütöttünk hájas süteményt: házi szilvalekvárral, amit vagy egyszerûen csak félbehajtottunk, mint egy könyvet, vagy kiflivé hajlítottunk; illetve fõzött diókrémmel, aminek csak és kizárólag ilyen lehetett a formája :-) 

Erõsen nosztalgiáztam is, míg formáztam és tepsire rakosgattam... És a végeredmény olyan lett, mint amit Mamával sütöttünk: nem nyílt szét túlságosan, de látszott, milyen szép leveles, könnyû lett és hihetetlen ropogós, és a diókrém is nagyon finom volt. 

Csak ettük egyik "levelecskét" a másik után...

Próbáljátok ki :-)

Diós levél - hájas tésztából

Hozzávalók:
  • 1/2 adag hájas tészta (vagy egy csomag bolti leveles)
  • 15 dkg dió ...

Folytats a blogon ... thechefviki.blogspot.com/2013/11/dios...

sponsored links

Keres?s