Diós-levendulás tortácskák citrommázzal
sponsored links
Egy másik, diszkréten levendulás sütemény. Nagyon finom volt.
Diós-levendulás tortácskák citrommázzal
Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 1 csipet só, 5 csapott evõkanál cukor, 7 evõkanál liszt, 10 dkg nem túl finomra õrölt dióbél, ? teáskanál sütõpor, 1 csapott evõkanál morzsolt levendulavirág;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 2 dl habtejszín, porcukor ízlés szerint;
a mázhoz: 10 dkg porcukor, 4 evõkanál citromlé, esetleg pici ételfesték, kevés levendulavirág.
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg cukorral, majd óvatosan kavarva rendre beledolgozzuk a tojássárgáját, a sütõporos lisztet, a dióbelet meg a levendulát. Sütõpapíros tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütõben kb. 15 perc alatt megsütjük. Miután kihûlt, 6-7 cm-es fánkszaggatóval köröket szúrunk ki belõle. A krémhez a habtejszínt keményre verjük 1-2 evõkanál porcukorral, majd simára dolgozzuk a mascarponéval. Két-két köröcskét bõven megtöltünk krémmel, és letakarva hagyjuk néhány órát összeérni. Ezután a máz hozzávalóit simára keverjük, rácsorgatjuk a tortácskákra, megszórjuk kevés levendulavirággal és tálaljuk. Citromfûvel is díszíthetjük.