Diós-lekváros kosárka
sponsored links
Június elején készítettem ezeket a kosárkákat a férjem unokaöccsének a lakodalmába. A receptet itt találtam, nagyon jól bevált, köszönöm.
Idáig úgy sütöttem kosárkát, hogy diós linzerbõl megsütöttem a kosarakat, majg fõtt, málnás krémmel töltöttem meg õket, végül bevontam csokimázzal. Így is, úgy is finom, de ez a mai recept kevésbé macerás. :-)
Nemsokára készül a friss barackdzsem, kipróbálom majd azzal is.
Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
Fél citrom reszelt héj
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóíból linzertésztát gyúrtam. A linzert 2-3 mm vastagra nyújtattam és akkora köröket szaggattam belõle, hogy ki tudjam bélelni a fém kosárkákat.
Mindegyik kosár aljába egy teáskanálnyi baracklekvárt tettem.
A tojásfehérjét habbá vertem beletettem a cukrot - azt olvadásig kevertem - majd ment bele a citromhéjjal elkevert darált diót.
A diós habot elosztottam a kosarakba.
180 fokon ~20 percig sütöttem, majd meghintettem némi porcukorral.