Diós?kávés pohárdesszert
sponsored links
Legszívesebben pohárdesszertet készítek, ha édességre van szükség. Ezt tudom a legkevésbé elrontani :))
Fotó: Máthé Zoltán |
Diós?kávés pohárdesszert
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 2 marék dióbél
- 25 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 2 ek porcukor
- 1 kk vaníliás cukor
- 8 db babapiskóta
- 1,5 dl babkávé
- kakaó a díszítéshez
Elkészítés:
A dióbelet apróra vágjuk, egy száraz serpenyõben megpirítjuk. A mascarponet simára kavarjuk a tojások sárgájával, cukrokkal, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, legvégül pedig a dióbelet. Fagylaltos kelyhek aljába teszünk egy-egy evõkanálnyit a krémbõl, majd két-két kávéba mártott babapiskótát. Szétosztjuk a maradék krémet és kakaóval díszítjük a tetejét. Fogyasztásig hûtõszekrényben tároljuk.