Diós krémes rolád
sponsored links
Már napok óta azon törtem a fejem, milyen lenne egy diós krémmel töltött rolád. Volt még itthon egy kevés dió, azt akartam felhasználni. Szeptember elejétõl annyi tortát sütöttem (Szüleim házassági évfordulójára, Mária névnapra, Legnagyobbikom és Öcsém szülinapjára), hogy már hiányzott valami piskótás-krémes finomság és így van nasi a hétvégére.
A piskóta kikeverésén is változtattam, mert akkora tojásokat kaptam, hogy 5 db szerintem kitett hat M-es méretût. Így 5 tojáshoz adagoltam a 6-6 kanál cukrot és lisztet. Ezen kívül a sárgája kikeverésekor, amikor már jó sûrû volt és kezdett kifehéredni, 2 kanál forró vizet is tettem bele, ahogy Mama javasolta legutóbbi telefonbeszélgetésünkkor. Aztán 150 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõben 18 perc alatt gyönyörûre sütöttem a piskótát. A sütõpapírt azonnal lehúztam róla, és másik papírral azon forrón feltekertem, hogy úgy hûljön ki.
A krémhez elõször felfõztem egy vaníliás pudingport a tasakon szereplõ javaslat szerint ...