Diós kosárkák
sponsored links
Természetesen mindig van valami ok a sütésre, de most már megint úgy néz ki a blogom, mintha csak örökké sütnék. Ez nem igaz persze, de ez a sütemény megint olyan, amit érdemes megörökíteni és kipróbálni is. Hosszú évek óta nem sütöttem, pedig annak annak idején megõrültem azért, hogy nekem is legyenek olyan kis helyes formáim. (a képen virágot mintáznak az abban sült, felfordított sütemények) Akkoriban nem volt még a muffin divatos sütemény, pedig hát ezek a formácskák arra is alkalmasak. A muffin formában viszont ugyan úgy lehet diós kosárkát sütni, amit most kénytelen voltam kipróbálni, mert csak 15 darab kosárka formám van.
Hozzávalók, ahogyan készítettem:
50 dkg liszt
csipet só
3 evõkanál porcukor
1 sütõpor
25 dkg vaj
5 tojás sárgája
3-4 evõkanál tej ...