Diós kocka
sponsored links
A Mákos kocka receptje alapján készült sütemény, most dióval.
A csodaszép tortatál a Sütnifõzni konyhafelszerelési webáruház terméke.
Hozzávalók: 24x36 cm-es tepsihez
A tésztához
300 g liszt
100 g cukor
170 g vaj
1/2 csomag sütõpor
2 tojás sárgája
A töltelékhez:
250 g dió
100 g liszt
200 g cukor
1/2 csomag sütõpor
100 g olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
200 ml tej
2 tojás fehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütõport és a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat, végül pedig a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretû lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütõben 30-35 perc alatt megsütjük. Tûpróba!