Diós kocka

2014-03-04

sponsored links

   
Ez egy nagyon régi sütemény, még szegény Anyu jegyezte le. Csak annyiban más, mint a kókusz kocka, hogy a végén a felkockázott sütit nem kókuszba, hanem darált dióba forgatjuk. Régen nem igazán ismerték, használták, jutottak hozzá a kókuszreszelékhez. Szerintem  a diós jelent meg hamarább és azután  a kókuszos verzió.
     Hozzávalók: 3 evk. méz, 250 g porcukor, 200 ml tej, 100 g margarin, 3 tojás, 400 g liszt, 1/2 kisk. szódapor. 
A fenti hozzávalókat jól összekavarjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe símítjuk, elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük. Ha kihûlt, egy éles késsel kockákra vágjuk.
      Csoki máz: 200 g margarin, 200 g porcukor, 3 evk. kakaópor, 6 evk. tej.
A margarint kis kockákra vágjuk és a többi hozzávalóval nem fõzzük, csak felmelegítjük. Kihûtjük.
Villa segítségével minden kockát elõször csoki mázba, majd darált dióba forgatjuk. Ehhez 200- 250 g darált dió szükséges.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/03...

sponsored links

Keres?s