Diós keksztekercs
sponsored links
Na, csak lett más sütemény is,
pont, ahogy gondoltam
(egy félét terveztem, ehhez képest
a harmadik félét is elkészítettem :)
pont, ahogy gondoltam
(egy félét terveztem, ehhez képest
a harmadik félét is elkészítettem :)
és ebbõl is rögtön kétféle...a
másiknál leírom, hogy miért.
:)))
Hozzávalók:
-50 dkg darált háztartási kekszhez
-20 dkg finomra darált dió
-20 dkg porcukor
-2 dl frissen fõzött kávé
-3 dl tej (kb...amennyitõl jól formázható lesz a massza)
-3 dl tej (kb...amennyitõl jól formázható lesz a massza)
-4 ek VANÍLIÁS CUKOR
a krémhez:
-20 dkg szobahõmérsékletû vajhoz
-20 dkg porcukor
-2 ek kakaópor (cukrozatlan, magas kakaóvaj tartalmú)
+porszívó :)
+porszívó :)
A hozzávalókat összegyúrom...mármint robotgépbe
Amikor homogén lett a massza, sütõpapíron
kinyújtom négyszögletesre (már amennyire
szabályosan ki lehet nyújtani...másfél kézzel :)
...de ami majd levágódik
a szélekbõl, az rögtön meg is teszi kóstolónak.
És hogy a nyújtás könnyebben menjen, elõtte
darált dióval vékonyan meghintem a sütõpapírt
-a masszára kenem a kikevert krémet,
szabályosan ki lehet nyújtani...másfél kézzel :)
...de ami majd levágódik
a szélekbõl, az rögtön meg is teszi kóstolónak.
És hogy a nyújtás könnyebben menjen, elõtte
darált dióval vékonyan meghintem a sütõpapírt
-a masszára kenem a kikevert krémet,
a papír segítségével szorosan feltekerem és így is
rakom el a hidegre, amíg megdermed.
Elõtte -csak hogy még szebb legyen- meghempergetem
szintén finomra darált dióban.