Diós keksztekercs

2014-01-28

sponsored links

Szerintem a keksztekercs is egy olyan édesség, amire mindenkinek van a tarsolyában egy saját tuti receptje.
Nálunk ez a dióba hempergetett változat a legnépszerûbb, de kókuszos testvérét is szeretjük.
Ezenkívül még két fontos szempont alapján készül: kevés porcukorral, hogy ne legyen túlságosan édes; valamint citrommal, ami sosem maradhat ki a vajkrémbõl.

Hozzávalók:
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10-12 dkg porcukor (6 evõkanál)
  • 2 evõkanál kakaópor
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 2 csg. vaníliás cukor
  • 1 ek. citromlé (fél citromból facsarva)
  • 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • õrölt dió (vagy kókuszreszelék)
A darált háztartási kekszet még szárazon elkeverjük a 6 ek. porcukorral és a kakaóporral, majd a tejet apránként hozzáadva egynemû masszává keverjük.
Egy hosszú alufóliacsíkot a munkalapra terítünk, ráhalmozzuk a masszát és a kanál hátlapjával egy kissé elegyengetjük. Ezután egy újabb alufóliacsíkkal beborítjuk, és nyújtófával kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Ha kész, a fölsõ réteg alufóliát lehúzzuk.
A szobahõmérsékletû vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, a citromlével és a 2-3 ek. porcukorral. Szép egyenletesen a kinyújtott kekszalapra kenjük, majd az egészet az alsó alufólia segítségével óvatosan feltekerjük.
A kész tekercset õrölt dióba vagy kókuszreszelékbe forgatjuk, és letakarva 1-2 órára hûtõszekrénybe tesszük. Tálalás elõtt ferdén szeleteljük.



Folytats a blogon ... fozzunk-egyutt.blogspot.com/2014/01/d...

sponsored links

Keres?s