Diós karamellás és szedres semifreddo
sponsored links
Ezeket a semifreddokat az Anyukáméknak készítettem, az adag megegyezik az elõzõvel tehát három ilyen született. Egy diós karamellás, egy fekete szedres fehércsokoládé darabokkal, valamint egy csokoládés fekete szedres. Az elsõ kettõrõl készült kép.
A diós karamellás változatot úgy készítettem, hogy cukrot karamellizáltam majd hozzá kevertem a diót és egy sütõpapírra simítottam. Mikor kihûlt eltördeltem és felvágtam. Egy jó maréknyit az alapba kevertem, majd a karamell krém mellett ezzel is díszítettem.
A fekete szedres változatnál kb 15 dkg fagyasztott szedret kicsit megmelegítettem a mikróba, majd durvára törtem, hogy levet engedjen viszont maradjanak nagyobb darabok is. Elkevertem a masszába, majd kb 5 dkg egész szemet is hozzákevertem. Egész szemekkel díszítettem, mert már öntetet nem volt idõm csinálni, mert mentünk Mezõfalvára. De ha lenne hozzá akkor egy maréknyi szedret összetörnék kicsit megfõzném egy kevés cukorral, majd egy szûrõn átpaszíroznám, hogy szép sima öntetet kapjak.
Alap:
5 dl tejszín
4 tojás
15 dkg cukor
víz
csipet só ...