Diós-kakaós torta
sponsored links
Ez volt a Húsvéti tortánk! Igazán egyszerû és költségkímélõ. Tetején tejszínhab és kakaó. A tejszínhab azért így került a tortára, mert igazán nem akart felverõdni, ezért csak rákanalaztam és megszórtam kakaóporral.
Hozzávalók:
- A piskótához:
- 6 db tojás,
- 6 evõkanál cukor,
- 5 evõkanál liszt,
- 2 evõkanál kakaó,
- 2 mokkáskanál ecet,
- A krémhez:
- 1/2 liter tej,
- 3 evõkanál liszt,
- 3 evõkanál darált dió,
- 20 dkg puha vaj,
- 25 dkg porcukor,
- 2 evõkanál kakaópor,
- A tetejére:
- 2 dl tejszínhab,
- 1 cs. habfixáló,
- 1 evõkanál porcukor,
- hajszálnyi kakaópor.
Elkészítés:
- A piskótához a tojások fehérjét az ecettel elkezdem felverni, apránként hozzáadom a cukrot és amikor már kemény a hab, egyesével beledolgozom a tojások sárgáját. Végül a kakaóval összekevert lisztet rászitálom a krémre több részletben és óvatosan beleforgatom.
- 24 cm-es tortaformában 180 fokon sütöm. Ha kihûlt 3 lapba vágom.
- A krémhez a tejet a lisztet és a diót összefõzöm, kihûtöm. A puha vajat a porcukorral és a kakaóval kikeverem, majd beledolgozom a fõzött krémet is.
- Kívül-belül betöltöm a piskótát. A tetejére a porcukorral és habfixálóval felvert tejszínt kanalazom, majd a hajszálnyi kakaóporral megszórom.