Diós hókifli
sponsored links
tészta
rétes liszt 0,40
zsír 0,25
tejföl 0,20
só 0,05
van.cuk
dióhab:
tojásfehérje 0,10
dió 0,15
cukor 0,15
A tészta összetevõibõl gyors gyúrással tésztát gyúrunk, majd 3-4 órát hûtõben dermesztjük. Miután kifagyott 2 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk és beosztjuk 5-6 cm csíkokra. A csíkok éle mentén lekenjük tojással és a közepére hosszanti irányba dióhabot nyomunk nyomózsák segítségével, majd hengerré formázva feltekerjük és 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, kifli alakúra formázzuk és sütõlemezre helyezzük és 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihûlt, akkor vaníliás porcukorba hempergetjük.
rétes liszt 0,40
zsír 0,25
tejföl 0,20
só 0,05
van.cuk
dióhab:
tojásfehérje 0,10
dió 0,15
cukor 0,15
A tészta összetevõibõl gyors gyúrással tésztát gyúrunk, majd 3-4 órát hûtõben dermesztjük. Miután kifagyott 2 mm vékony téglalap formájúra kinyújtjuk és beosztjuk 5-6 cm csíkokra. A csíkok éle mentén lekenjük tojással és a közepére hosszanti irányba dióhabot nyomunk nyomózsák segítségével, majd hengerré formázva feltekerjük és 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, kifli alakúra formázzuk és sütõlemezre helyezzük és 170°c-on 15 perc alatt készre sütjük. Ha kihûlt, akkor vaníliás porcukorba hempergetjük.