Diós, hagymás kenyér
sponsored links
Itt a dió szezon, ami egyet jelent az igazi õsszel, a melengetõ ételekkel, a finom vörösborral, sajtokkal. Legalábbis nekem. Nagyon szeretjük a szõlõt, diót, körtét sajtokkal finom borral kombinálni, esetleg finom kenyérrel kiegészíteni.
Diót fogyasztani rendszeresen nagyon fontos lenne, mivel nagyon sok jótékony hatása van a szervezetre. Segít például rendben tartani a vérnyomást, magas telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetõen csökkenti a koleszterin szintet, segít megõrizni az erek rugalmasságát.
Ez a kenyér nagyon jó sajtok mellé, finom borral, gyümölcsökkel, vagy csak szimplán langyosan olvadó vajjal, vagy dió olajjal.
Hozzávalók:
- 60 g fehér kenyérliszt
- 10 g élesztõ
- 100 ml víz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evõkanál olaj
- 150 g durvára darált dió
- 350 g teljes kiõrlésû liszt ...