Diós habos szelet
sponsored links
Bár nem igazán szeretem a diós dolgokat, de ez a sütemény gyorsan belopta magát a szívembe kóstolás után. Viszonylag gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ, könnyed, finom sütemény.
Hozzávalók, amiket használtam:
A tésztához:
26 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás sárgája
40 dkg liszt
1 csomag sütõpor
6-7 evõkanál sárgabarack lekvár
Habos teteje rész:
4 tojásfehérje
22 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
Hozzávalók, amiket használtam:
A tésztához:
26 dkg vaj
30 dkg cukor
4 tojás sárgája
40 dkg liszt
1 csomag sütõpor
6-7 evõkanál sárgabarack lekvár
Habos teteje rész:
4 tojásfehérje
22 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
A vajat habosra kevertem a porcukorral. Utána egyesével hozzáadom a tojássárgákat. A lisztet kimérem és jól elkeverem benne a sütõport. Ezután beledolgozom a vajas-tojásos masszába. Egy nagy méretû tepsit kibélelek sütõpapírral, majd belenyomkodtam a tésztát. Megkentem sárgabaracklekvárral.
A tojásfehérjéket kemény habbá vertem fel, majd hozzáadagoltam a kristálycukrot és végezetül a darált diót. Ezt a diós krémet rákentem a sárgabarack lekvárra, majd elõmelegített 180 fokos sütõben kb. fél óráig sütöttem.