Diós habos csiga

2014-05-23

sponsored links

Ezt a csigát a kókuszhabos iránti rajongásom szülte, mert amikor elkészült már tudtam, hogy lesz pár variációja annak ahogy elkészítem. Aztán anyu mesélte, hogy a nagybátyám felesége, sütött diós verziót, így én is kipróbáltam és egyszerûen abbahagyhatatlan. Mami (férjem anyukája) odáig volt tõle!!! :)) Van még pár ötletem amiket kipróbálok majd.

 
 
 
Hozzávalók a tésztához:
  • 450 g liszt
  • 250 g vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 3 evõkanál cukor
  • 20 g élesztõ
  • 4 evõkanál tej
  • 2 evõkanál tejföl
  • csipet só

Töltelékhez:
  • 4 tojás fehérje
  • 300 g porcukor
  • 100 g darált dió
 

 Elkészítés:
  1. A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelõn és 20 percig puhulni hagyjuk.
  2. Az élesztõt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztõs tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
  4. A munkapulton könnyebben összeállítható.
  5. 3 részre osztjuk és a hûtõbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
  6. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütõpapírral bélelünk.
  7. Gõz felett a cukorral kemény habot verünk.
  8. A gõzrõl levéve beleforgatjuk a darált diót.
  9. A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
  10. Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütõpapírra sorakoztatjuk õket. A többi tésztával is elvégezzük az elõbbi mûveleteket.
  11. 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Sûrûn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütõbõl kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben.
    Porcukorral meghintve kínáljuk.
 
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/05/di...

sponsored links

Keres?s