Diós habos csiga
sponsored links
Ezt a csigát a kókuszhabos iránti rajongásom szülte, mert amikor elkészült már tudtam, hogy lesz pár variációja annak ahogy elkészítem. Aztán anyu mesélte, hogy a nagybátyám felesége, sütött diós verziót, így én is kipróbáltam és egyszerûen abbahagyhatatlan. Mami (férjem anyukája) odáig volt tõle!!! :)) Van még pár ötletem amiket kipróbálok majd.
Hozzávalók a tésztához:
- 450 g liszt
- 250 g vaj
- 4 tojás sárgája
- 3 evõkanál cukor
- 20 g élesztõ
- 4 evõkanál tej
- 2 evõkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
- 300 g porcukor
- 100 g darált dió
Elkészítés:
- A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelõn és 20 percig puhulni hagyjuk.
- Az élesztõt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
- A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztõs tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
- A munkapulton könnyebben összeállítható.
- 3 részre osztjuk és a hûtõbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
- A sütõt 180 fokra elõmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütõpapírral bélelünk.
- Gõz felett a cukorral kemény habot verünk.
- A gõzrõl levéve beleforgatjuk a darált diót.
- A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
- Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütõpapírra sorakoztatjuk õket. A többi tésztával is elvégezzük az elõbbi mûveleteket.
- 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Sûrûn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütõbõl kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat!