Diós guba sárgabarckos habbal

2012-05-30

sponsored links


Nemrég megosztottam veletek a vaníliás guba keletkezésének történetét és azt is, hogy mennyire finom volt. Most megalkottam ennek a receptnek a továbbfejlesztett változatát, így született meg a diós guba sárgabarackos habbal, mely szerintem legalább 1 fokkal finomabb lett, mint a kiindulási recept. A dió és a habba kevert sárgabarack lekvár mennyei ízt kölcsönzött ennek az édességnek. Nem tudtuk kivárni, hogy kihûljön, így melegen fogyasztottuk. Szerintem remek volt:) Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók egy 26 cm-es kerek torta formához:

4 vagy 5 db kiszáradt kifli 76 Ft
8 dkg darált dió (anyukámtól kapott, saját termés)

a vanília öntethez:
4 tojássárgája 200 Ft
3 dl tej 46 Ft
2 dl habtejszín 155 Ft
8 dkg cukor 27 Ft ...

Folytats a blogon ... menukonyha.blogspot.com/2012/05/dios-...

sponsored links

Keres?s