Diós-gombás tarjaszelet
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, só, bors, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 hagyma, 25 dkg csiperkegomba, 1 dl fehérbor, 2 dl fõzõtejszín, 1 marék dió.
Elkészítése:
1. A tarjaszeleteket sózzuk, borsózzuk, mindkét felüket lisztbe márjuk.
2. Az olajat felhevítjük, nagy lángon megpirítjuk benne a húst.
3. A hússzeleteket egy tepsibe tesszük.
4. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a szeletekre vágott hagymát és gombát, sózzuk, borsózzuk és 3-4 percig dinszteljük, majd rátöltjük a bort meg egy kevés vizet és felforraljuk.
5. A hagymás-gombás keveréket húsra tesszük.
6. Rátöltjük a tejszínt és rászórjuk a diót. Fóliával lefedjük és forró sütõben 30 percig pároljuk.