Diós-fügelekváros keksz diólisztbõl
sponsored links
Miután elkészült a diólisztbõl sütött torta, a maradék liszt felhasználásán gondolkodtam, amikor a kislányom elkezdett nyaggatni,
hogy mikor sütöm meg végre a kedvenc zabpelyhes kekszét.
Ezzel meg is adta az ötletet!
Keksz fog készülni belõle!
Habár nem a zabpelyhes változatot csináltam, azért ez is nagyon finom lett:
A kesz-teszter legalább is azt mondta: " Anya ez a keksz nagyon finom! " ;)
Hozzávalók:
10 dkg Batha -porta dióliszt
20 dkg sima vagy rétes liszt
10 dkg darált dió
2 tk. sütõpor
10 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
1 tojássárgája
2 csapott ek. fügelekvár( lehet más lekvár is ;) )
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd kb. 30 percre fagyasztóba tesszük.
Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütõpapírral bélelt tepsiben
kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Ez is sütõfüggõ, figyeljük, ne égjen meg!
Miután két adag sült a 2.-nál még melegebb a sütõ, így hamarabb elkészülhet!
Melegen szitáljunk rá porcukrot és tegyük, jól záródó dobozba.
Észrevételek:
A diólisztbõl készült sütemény hiába vesz fel több folyadékot,
formázásra szánt változata kicsit lágyabbak bizonyulnak,
ezért is fontos az elõtte történõ hûtés, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
Miután a sütõben megszilárdult, minden oké lesz!
Az íze tényleg olyan, mint a teljes kiõrlésû liszté.
Szépen csomagolva, gasztro ajándékként is kedveskedhetünk a különleges süteményünkkel! ;)