Diós fokhagymás sült krumpli
sponsored links
A brassói apró pecsenye nagy kedvencem, de csak úgy szeretem, ahogy Anyukám készíti. Amikor gyerekkoromban étterembe mentünk számos alkalommal belefutottam olyan brassóiba, amit nem tudtam megenni, mert abszolút nem hasonlított arra, amit én ismertem. Valamelyik nap nagyon megkívántam, de hús nem volt itthon, egyre ritkábban kerül terítékre, így húsos menühöz külön be kell vásárolni. Ehhez nem volt kedvem, így arra gondoltam improvizálok valamit, ami hátha megközelíti ízvilágban a hõn áhított ételt. Egyébként is a fokhagymás ízt szeretem a brassóiban és inkább mindig a krumplit szedegetem ki belõle, úgyhogy a hús gondoltam nem fog rettenetesen hiányozni. Volt azonban dió itthon, amirõl tudom Vegasztrománia Annának köszönhetõen, hogy több ételben is jó húspótló lehet, így az ételbe krumpli, dió és fokhagyma került egy kevés fûszerrel egyetemben. Ugyan 100%-os brassói íze nem lett, de szerintem isteni finom volt... szaftos, ropogós, fokhagymás...
Hozzávalók 2 fõ részére:
- 6 db nagyobb méretû burgonya
- két marék dió
- só
- kurkuma
- majoránna
- bors ...