Diós-cukros rudacskák
sponsored links
Diós-cukros rudacskák |
Jucinál láttam meg minap ezt a kelt tésztát, és már meg is sütöttem.
Juci szerint a kürtõskalácshoz hasonló tészta, szerintem az aranygaluskához talán még jobban.
Juci szerint a kürtõskalácshoz hasonló tészta, szerintem az aranygaluskához talán még jobban.
Hozzávalók :
Élesztõt felfuttani:
25 gramm friss élesztõ1 evõkanál cukor
100 ml langyos tej
2 evõkanál liszt
Tésztához még:
60 deka liszt
3 evõkanál cukor
1 kiskanál só
2 tojássárgája
200 ml langyos tej
5 evõkanál étolaj
Forgatni:
2 tojásfehérje
darált dió, cukor (kb. 15 deka darált dió 2 evõkanál cukorral elkevereve)
A hozzávalókból meggyúrtam a tésztát, 1 órát pihentettem, majd mikor megkelt lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtottam, amelyet kb. 2 centi vastag csíkokra metéltem éles késse. A csíkokból 8-10 centi hosszú rudacskákat vágta. Elõször enyhén felvert tojásfehérjébe, majd cukros dióba forgattam. Sütõpapírral bélelt tepsibe kis hézagot kihagyva egymás mellé tettem õket, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthetõ finom kalács, bár eleinte a tojásfehérje-dióba forgatással volt némi gondom, de aztán belejöttem... ?. Mi fejtett bableves után ettük második fogásnak, és nagyon finomnak találtuk.
Köszönöm Jucinak a receptet! ?