Diós-cukros rudacskák

2017-11-04

sponsored links

Diós-cukros rudacskák

Jucinál láttam meg minap ezt a kelt tésztát, és már meg is sütöttem.
Juci szerint a kürtõskalácshoz hasonló tészta, szerintem az aranygaluskához talán még jobban.
Hozzávalók :
Élesztõt felfuttani:
 25 gramm friss élesztõ
1 evõkanál cukor
100 ml langyos tej
2 evõkanál liszt
Tésztához még:
60 deka liszt
3 evõkanál cukor
1 kiskanál só 
2 tojássárgája
200 ml langyos tej
5 evõkanál étolaj
Forgatni:
2 tojásfehérje
darált dió, cukor (kb. 15 deka darált dió 2 evõkanál cukorral elkevereve)

A hozzávalókból meggyúrtam a tésztát, 1 órát pihentettem, majd mikor megkelt lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtottam, amelyet kb. 2 centi vastag csíkokra metéltem éles késse. A csíkokból 8-10 centi hosszú rudacskákat vágta. Elõször enyhén felvert tojásfehérjébe, majd cukros dióba forgattam. Sütõpapírral bélelt tepsibe kis hézagot kihagyva egymás mellé tettem õket, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20-25 perc alatt megsütöttem.
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthetõ finom kalács, bár eleinte a tojásfehérje-dióba forgatással volt némi gondom, de aztán belejöttem...  ?.  Mi fejtett bableves után ettük második fogásnak, és  nagyon finomnak találtuk.
Köszönöm Jucinak a receptet! ?



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/11/dios-...

sponsored links

Keres?s