Diós-cukros rudacskák
sponsored links
Hozzávalók: 25 g friss élesztõ, 1 evk. cukor, 100 ml langyos tej, 2 evk. liszt. Még: 600 g nullás liszt, 3 evk. cukor, 1 kisk. só, 2 tojássárga, 5 evk.olaj, 250 ml langyos tej. Tetejére: 2 tojásfehérje, daráltdió, cukor.
A fenti hozzávalókból egy rugalmas, kelt tésztát gyúrunk. 1 órát kelni hagyjuk. Addig elõkészítjük a cukros diót: ledaráljuk a diót és tetszés szerint megcukrozzuk. A tojásfehérjét egy villával gyengéden felverjük(ne legyen habos).
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel felszeleteljük. Mindegyik rudacskát elõször tojásfehérjébe, majd cukros dióba forgatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, elõmelegített 180 fokos sütõben készre sütjük.