Diós csokis csillagok
sponsored links
Ez egy igazán egyszerû, csupán pár hozzávalóból elkészíthetõ aprósüti. Nekem alig egy bõ óra alatt sikerült egy adagot megcsinálni. A tészta a cukortól elég édes, de az étcsokoládé ezt elég jól ellensúlyozza. Pihentetni nem szükséges, bár a tészta lágy, de könnyû vele dolgozni. Csokizás nélkül, légmentesen elzárva a süti pár napig jól tárolható.
Hozzávalók kb. 53 db csillaghoz:
*25 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*1o dkg cukor
*1 tk házi vaníliás cukor
*1 citrom reszelt héja
*15 dkg margarin
*1 egész tojás
*18 dkg étcsokoládé
*1 ek olaj
*10 dkg darált dió
A lisztet elkeverjük a sóval, cukrokkal, reszelt citromhéjjal, majd összedolgozzuk a tojással és a margarinnal. Lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk. Lisztbe mártott csillagformával kiszaggatjuk. Sütõpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokra elõmelegített sütõben hõlégkeveréssel 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már nem fényes a tészta teteje és a szél elkezd pirulni. Hagyjuk teljesen kihûlni.
A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztjuk, lekenjük a csillagok tetejét, majd megszórjuk darált dióval.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.